Sockerfri chokladmousse
2–4 portioner
10 färska dadlar
1 banan
1 avokado
rivet skal från 1 apelsin
1 msk jordnötssmör/ annat nötsmör
1 msk kallpressad kokosolja
2 msk kakaopulver, gärna raw
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
Topping:
lättvispad grädde och/eller nötkrokant
Kärna ur dadlar och blötlägg i varmt vatten i ca 10 min. Häll av vattnet. Mixa dadlar med resten av ingredienserna till en slät kräm. Häll upp i glas/skålar och ställ kallt en stund innan servering. Toppa sedan med grädde och/eller nötkrokant. För att göra moussen ännu lyxigare kan du strö över hyvlad mörk choklad och rivet apelsinskal.
Recept: Niina Snijder
10 recept med dadlar, grädde & kakao
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.