Meny

Chokladmuffins med rödbeta

12–15 st

2 medelstora rödbetor, rårivna
200 g smör
3 dl socker
11/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1/2 dl fint hackade hasselnötter
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop socker, kakao och vaniljsocker och vänd ner i smöret. Tillsätt ett ägg i taget, rör till en jämn smet och blanda med rödbetorna.

Blanda mjöl, bakpulver och hassel-nötter och rör ner det i smeten.

Fördela i muffinsformar och grädda i ca 15–20 minuter. Låt svalna och toppa med florsocker.

Recept: Ingela Persson

Tips kakao, rödbeta & smör

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...