Äppelsmulpaj
1 paj
3–4 äpplen (eller päron)
4 msk smör
1 tsk kanel
1 dl socker
1 dl russin
en nypa salt
Smuldeg:
100 g mjöl
100 g havregryn
80 g smör
60 g socker
Sätt ugnen på 180°. Blanda kanel, salt och socker. Skär äpplen i bitar och blanda med russin och kanelsocker. Skeda ner smöret och vänd ner allt i en smörad pajform.
Lägg alla ingredienser till smuldegen i en bunke och knåda snabbt ihop till en deg. Fördela smuldegen över äppelbitarna. Ställ in i ugnen och baka i ca 20 minuter eller tills smuldegen fått en fin färg.
Gott att servera tillsammans med glass, lättvispad grädde eller vaniljsås.
Recept: Niina Snijder
22 recept med äpplen, kanel & smör
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.