Meny

Stuvad savoykål med senap & örter

4 portioner

ca 400 g savoykål
25 g smör
3 msk mjöl
5 dl mjölk
salt och peppar
1 msk grov dijonsenap
1/2 dl hackade färska örter, till exempel persilja, gräslök och dill

Ta bort de allra grövsta bladen på savoykålen. Skär kålen i bredare strimlor och skär bort det grova i mitten på bladen. Koka upp en kastrull med saltat vatten, lägg i kålen och låt koka i ca 1 minut. Häll av och låt vattnet rinna av väl.

Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet, tillsätt lite mjölk i taget under vispning. Koka upp och låt sjuda ett par minuter. Pass på så att det inte bränns vid. Smaksätt med salt, peppar och senap och rör ner kål och örter. Gott till isterband och kokt potatis.

Tips savojkål, senap & smör

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...