Meny

Savojkålsfräs med seitan och frasig vitlökspeppar

4 PORTIONER

200 g seitan, tunt skivad
olja
1 rödlök, tunt strimlad
1 1/2 liter fint strimlade savojkålsblad
1 msk strimlad färsk ingefära
2 msk sojasås
1 msk fisksås
1 msk honung eller råsocker

FRASIG VITLÖKSPEPPAR:
1 tsk svartpeppar, grovt krossad
2 msk neutral olja
6 vitlöksklyftor, hackade

TILL SERVERING:
kokt ris

Fräs svartpeppar i olja i en stekpanna i en minut. Tillsätt vitlök och fräs tills den fått lite färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Stek seitanskivorna på båda sidor i lite olja. Lägg dem åt sidan.

Stek löken mjuk i olja i ett par minuter. Tillsätt savojkål och ingefära och stek i ytterligare några minu­ter. Häll på sojasås, fisksås och honung. Rör om och låt steka i 5–10 minuter till under lock. Häll på en skvätt vatten då och då så det inte bränns. Vänd ner seitan­skivorna.

Servera med kokt ris och vitlöksfraset vid sidan om för var och en att krydda med efter smak.

Recept: Tina Hellberg

Tips savojkål

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...