Meny

Savojkål, palsternacka och rökt sidfläsk

4 PORTIONER

4 palsternackor
100 g sidfläsk, tärnat
200 g savojkål, strimlad
2 dl vispgrädde
1 dl skivad purjolök
1 msk dijonsenap
salt och peppar

Skala och skär palsternackorna i jämnstora bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Stek fläsket i torr het stekpanna tills det fått färg. Vänd ner palsternackorna, låt fräsa ett par minuter. Tillsätt savojkålen, vänd runt och häll i grädden. Låt sjuda tills grädden tjocknat. Tillsätt purjolöken och smaksätt med dijonsenap, salt och peppar.

Recept: Ingela Persson

Tips palsternacka & savojkål

Grönt

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...