Meny

Friterad palsternacka med citronmajonnäs

2–4 PORTIONER

200–400 g palsternackor
1–2 ägg
salt och peppar
1-2 dl panko (japanskt ströbröd)
olja till fritering eller stekning
1–2 dl majonnäs
1–2 tsk citronsaft samt lite fint rivet citronskal
svartpeppar
sallatsblad

Skala palsternackan och skär i 4 klyftor. Koka nätt och jämnt mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Vispa upp ägg och smaksätt med salt och peppar. Vänd palsternackan i ägget och panera i ströbrödet.

Smaksätt majonnäs med citronsaft, rivet skal och svartpeppar.

Fritera frasigt i fritös och salta eller stek frasig i rikligt med olja, akta så det inte sprätter.

Servera nyfriterad palsternacka i sallatsblad med en klick majonnäs och strö gärna över persilja. Gott som förrätt eller snacks. Eller som tillbehör till exempelvis kycklingklubbor.

Recept: Ingela Persson

Tips palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...