Meny

Pankofriterad svamp & palsternacka

4 portioner

1 ask svamp
3–4 palsternackor (kålrot eller morot går också bra)
2 ägg
3 dl panko
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk svartpeppar

Dela svampen på hälften. Tvätta palsternackorna och dela dem en gång på längden. Vispa ihop äggen i en skål. Blanda mjöl och kryddor i en annan skål och häll panko i en tredje.

Hetta upp rikligt med olja i en gryta. Vänd svamp och palsternacka först i mjölblandningen, sedan i äggen och sist i panko. Lägg en eller några bitar i taget  i grytan och fritera tills det är gyllene. 

Servera med en god yoghurtdipp eller majonnäs.

Recept: Niina Snijder

Tips palsternacka & svamp

Grönt

Lite annat

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...