Meny

Palsternackscrème och vinägerstekt palsternacka

1. Palsternackscrème: Skala palsternacka och skär i grova slantar. Koka riktigt mjuka i lättsaltat vatten. Lyft palsternackan direkt ur vattnet och lägg i en värmetålig kannmixer eller matberedare. Mixa till en slät crème tillsammans med en klick smör, salt efter smak och eventuellt lite av kokvattnet så att crèmen går runt ordentligt.

2. Vinägerstekt palsternacka: Skala palsternackor och skär i 4 klyftor. Stek på medelhög värme i rapsolja tills de fått fin färg. Häll i äppelcidervinäger och salta försiktigt. Låt vinägern koka in i palsternackan.

Lägg en sked palsternackscrème i botten på en tallrik, lägg några bitar stekt palsternacka ovanpå. Toppa med rostade solrosfrön, plockad dill, havssalt och lite kallpressad rapsolja.

Recept: Magnus Villnow & Henrik Norén

Tips palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...