Meny

Palsternackssoppa med äpple & potatis

4 PORTIONER

2–3 palsternackor
2 potatisar
2 äpplen
1 lök
1–2 msk smör
1 liter grönsaks- eller kycklingbuljong
1 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
en skvätt vitvinsvinäger
salt och peppar
ev brödkrutonger

Skala palsternacka, potatis, äpple och lök och skär i mindre bitar. Fräs palsternacka och potatis i lite smör i ett par minuter i en kastrull. Rör i äpple och lök, fräs ytterligare någon minut.

Tillsätt buljong och koka tills allt är mjukt. Tillsätt grädde och koka i ytterligare några minuter.

Mixa soppan slät i en matberedare eller med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen, värm och smaksätt med senap, vinäger, salt och peppar. Späd med vatten om soppan blir för tjock. Servera eventuellt med brödkrutonger.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, gul lök, palsternacka & potatis

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...