Meny

Glaserad råstekt morots- och potatiskaka

4–6 PORTIONER

300 g morötter
600 g potatis
salt och nymalen vitpeppar
smör till stekning

GLASERING:
saft och skal av 2 apelsiner
1/2 pkt saffran
en nypa salt

Sätt ugnen på 200°.

Blanda ingredienserna till glaseringen i en kastrull. Koka ihop den till simmig konsistens.

Riv morötter och potatis grovt på ett rivjärn, blanda i en skål. Salta och peppra.

Smält smör i en teflonstekpanna. Lägg i potatis- och morotsblandningen och tryck till lite. Stek kakan gyllenbrun på båda sidor. För över den till en ugnsplåt eller ugnssäker form, pensla med glaseringen och stek färdig i ugnen i 10 minuter.

Tips morot & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...