Meny

Vårrullar med mangodipp

3–4 portioner

2 morötter
3 avokado
1 gurka
1 paket rökt tofu
1 paket rispapper
färsk mynta eller koriander
Dipp:
1 mogen mango
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk riven ingefära
1 nypa chili
4 msk jordnötssmör
salt 

Börja med dippen genom att skala och skära mangon i bitar. Mixa med vitlök, ingefära, chili och jordnötssmör. Smaka av med salt och tillsätt en skvätt vatten om dippen känns för tjock. Mixa tills den är slät och krämig.

Skär alla grönsaker i tunna strimlor och skär tofu i stavar. Koka upp vatten och häll över i en bred skål. Doppa försiktigt ett rispapper i taget i vattnet i några sekunder. Lägg rispappret på en tallrik och fördela grönsaker och tofu i mitten. Vik försiktigt upp den undre sidan, vik in kanterna och rulla ett varv. 

Servera vårullarna med mangodippen.

Tips! Prova också att göra vårrullarna med sötpotatis, vitkål eller stekt svamp.

Recept: Niina Snijder

Tips avokado, mango & morot

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...