Meny

Avokadocrème med räkor och gurka

4 PORTIONER

1 dl vitt vin
en nypa av en grönsaksbuljongtärning
2 avokador
1/2 dl olivolja
saft av 1/2 citron
ett par droppar tabasco
salt
2 dl räkstjärtar
1 dl små gurktärningar
lite strimlad basilika eller koriander

Koka upp vin och buljong i en kastrull. Låt svalna.

Halvera avokadorna, ta bort kärnorna och gröp ur innanmätet. Mixa slätt till­sammans med vinet, olja och citron­saft. Smaksätt med tabasco och salt.

Fördela crèmen i 4 mindre skålar eller glas. Lägg räkor, gurka och någon av örterna ovanpå. Servera med rostat bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips avokado

Avokado

Avokadon har använts i kosthållet i Mexiko i 8 000 år. Aztekerna kallade den ahukatl, alligatorpäron. Avokado odlas...