Meny

Avokadosoppa med marinerad lax

4 PORTIONER

400 g lax, tärnad

MARINAD:
rivet skal och saft av 1/2 lime
2 msk olivolja
1/2 tsk hackad färsk chili
1 vitlöksklyfta, hackad

SOPPA:
2 mogna avokador
1 dl crème fraiche
5 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
saft av 1/2 lime
1/2 dl hackad koriander

Vispa samman alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i laxen, blanda och låt marinera ca 15 minuter.

Skala och kärna ur avokadon, lägg i en skål. Mixa slät med crème fraiche.

Koka upp grönsaksbuljongen och mixa den med avokadoröran, lite i sänder. Smaksätt med salt, peppar och limesaft. Servera soppan med lax och koriander.

Recept: Ingela Persson

Tips avokado

Avokado

Avokadon har använts i kosthållet i Mexiko i 8 000 år. Aztekerna kallade den ahukatl, alligatorpäron. Avokado odlas...