Meny

Pasta med avokadosås

4 portioner

500 g pasta, gärna spaghetti
1 polkabeta eller rotpersilja
1 avokado
300 g kvisttomater
2 vitlöksklyftor, skalade
150 g fetaost
2 dl grädde
1 tsk oregano, torkad
salt och peppar
olivolja

Sätt ugnen på 200°. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet till såsen.

Skär polkabeta eller rotpersilja i mindre bitar. Dela och gröp ur avokadon och lägg den i en ugnsform tillsammans med kvisttomaterna, hela vitlöksklyftor, polkabeta/rotpersilja och smulad fetaost. 

Vänd ner grädde, oregano, salt och peppar. Ringla över olivolja. Baka i ugnen i ca 25 minuter eller tills alla grönsaker är mjuka.

Mosa grönsakerna med en gaffel eller en potatisstöt. Späd med lite av pastavattnet och smaka av med mer salt och peppar. Vänd ner pastan i ugnsformen och servera. 

Recept: Niina Snijder

Tips avokado, polkabeta & tomater

Avokado

Avokadon har använts i kosthållet i Mexiko i 8 000 år. Aztekerna kallade den ahukatl, alligatorpäron. Avokado odlas...