Meny

Crostini med ricotta och avokado

4–8 PORTIONER

4 skivor surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
400 g ricotta
salt och peppar
2 avokador
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk hackad gräslök
2 msk kryddkrasse

Sätt ugnen på 225°.

Lägg brödet på en ugnsplåt. Riv vitlök, blanda med 1 msk olivolja i en skål. Pensla brödet med blandningen. Rosta brödet gyllene i ugnen i 5–10 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 200°.

Klicka ut ricottaosten på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Grädda i ugnen ca 10 minuter eller tills ricottan börjat få färg.

Skär avokadon i bitar, lägg i en skål. Blanda hastigt runt med resterande olivolja, vinäger, gräslök och krasse. Smaksätt med salt och peppar.

Fördela ricotta och avokado på brödet. Servera som förrätt eller i mindre bitar som drinktilltugg.

Recept: Ingela Persson

Tips avokado & kryddkrasse

Kryddkrasse

Kryddkrassen kallas också smörgåskrasse och trädgårdskrasse och tillhör familjen krassingar i vilken vattenkrasse...