Meny

Gulärtspannkaka med grillad avokadotopping

6 portioner 

2 ½ dl gulärtsmjöl
3 dl vatten
2 msk kallpressad rapsolja
salt

Topping:
2 st avokado
1 st tomat
1 st vitlöksklyfta
½ citron
10 basilikablad
salt
100 g fetost

Mixa torkade gula ärtor till ett mjöl och sikta genom en grovmaskig sil. Blanda med vatten, olja och salt. Låt svälla.

Dela avokadon på mitten och gröp ur halvorna. Grilla på grillen eller i en varm grillpanna utan olja. Skär ned avokadon i mindre bitar och rör ihop med fint skuren tomat, pressad vitlök, olivolja, citronjuice och strimlad basilika. Smaka av med salt och peppar. Stek ärtsmeten som små plättar i en panna med olja.

Toppa plättarna med röran och smulad fetaost. Servera som en aptitretare eller på påskbordet.

Recept: Frida Sandberg

Tips avokado & gula ärter

Avokado

Avokadon har använts i kosthållet i Mexiko i 8 000 år. Aztekerna kallade den ahukatl, alligatorpäron. Avokado odlas...