Meny

Quesadillas med avokado

4 portioner

4 tomater
2 avokado
2 msk hackad rödlök
2 msk finhackad färsk koriander
1–2 msk färskpressad citron
några droppar tabasco
salt
8 mjuka, medelstora vetetortillas
knappt 1 msk majsolja
ca 5 dl riven ost
crème fraiche till servering

Kärna ur tomaterna och tärna dem fint. Halvera avokadosarna, kärna ur dem och tärna fint. Blanda tomat och avokado med lök och koriander. Smaksätt med citron, tabasco och salt.

Lägg ett tortillabröd i en lätt oljad stekpanna. Strö över ost och lägg ett till tortillabröd ovanpå. Värm bröden på medelvärme tills osten smält. Gör likadant med resten av bröden.

Skär varje quesadilla i 4 bitar. Fördela avokado- och tomatblandningen på bröden och servera med en klick crème fraiche.

Recept: Ingela Persson

Tips avokado & tomater

Avokado

Avokadon har använts i kosthållet i Mexiko i 8 000 år. Aztekerna kallade den ahukatl, alligatorpäron. Avokado odlas...