Meny

Aloo gobi med grönkål

4 portioner

4 potatisar
1 blomkål
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander, malen
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
salt och chilipulver efter smak
1 lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
1 knippe grönkål, strimlad
2 tomater, tärnade
1/2 burk tomatpuré

Skala och skär potatis i bitar. Dela blomkålen i mindre bitar. Blanda alla kryddor i en skål.

Stek lök och vitlök i olja tills det fått lite färg. Vänd ner kryddblandningen och rör om. Lägg i strimlad grönkål och blomkålen, stek en kort stund och vänd sedan ner potatisen och tomat-erna. Häll över tomatpurén och rör om. 

Sänk värmen och låt småputtra i ca 15 minuter eller tills grönsakerna är genommjuka. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Gott att servera med pitabröd eller ris och eventuellt lite naturell yoghurt. 

Recept: Niina Snijder

Tips blomkål, potatis & tomater

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...