Meny

Laxpudding

4 PORTIONER

300 g rimmad eller gravad lax, tunt skivad
1 gul lök, tunt skivad
1 msk smör + till formen
500 g kall kokt potatis, skivad
1 dl hackad dill
salt och peppar
4 dl mjölk
2 ägg

TILL SERVERING:
citronklyftor
smält smör

Sätt ugnen på 200°.

Fräs löken i smör i en stekpanna i några minuter utan att den får färg. Låt svalna.

Varva lax, potatis, lök och dill i en smord ugnssäker form. Avsluta med ett lager potatis. Peppra mellan varven.

Koka upp mjölken. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Vispa i äggen och smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över laxen och potatisen i formen. Sätt in formen mitt i ugnen i ca 45 minuter. Laxpuddingen ska då ha stannat i mitten och fått en gyllenbrun färg.

Servera med citron och smält smör.

Tips potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...