Meny

Kålrabbi med färskpotatis

4 PORTIONER

400 g kålrabbi
600 g färskpotatis, tvättad
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, hackad
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar
1/2 dl rivna färska örter, t ex basilika och persilja

Sätt ugnen på 225°.

Skala kålrabbin och skär i mindre bitar. Halvera potatisarna om de är stora. Lägg kålrabbin och potatisen på en ugnsplåt.

Blanda olja, vitlök och citronskal i en skål. Häll blandningen över rot­frukterna och vänd runt. Stek mjuka i ugnen 20–30 minuter. Salta, peppra och strö över färska örter.

Gott till exempelvis lax.

Recept: Ingela Persson

Tips kålrabbi & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...