Tryffelmarinerad kålrabbi
4 PORTIONER
1–2 kålrabbi
en näve rucola
flingsalt + svartpeppar från kvarn
SALTROSTADE PUMPAKÄRNOR:
4 msk pumpakärnor
rapsolja + en nypa salt
TRYFFELMARINAD:
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk honung
4 msk rapsolja
4–5 droppar svart tryffelolja eller 1/2 liten hyvlad tryffel
Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna. Droppa i lite olja och strö över salt. Låt svalna på hushållspapper.
Skala kålrabbin och skär i tunna skivor med en vass kniv eller på en mandolin. Lägg i en skål.
Vispa ihop ingredienserna till marinaden. Häll över kålrabbin. Vänd runt och blanda i rucola. Strö över pumpakärnorna, lite salt och peppar.
25 recept med Kålrabbi
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kålrabbisallad med äpple
- Rödkål- & kålrabbisallad
- Coleslaw på kålrabbi
- Potatissallad med kålrabbi & saltgurka
- Rotfruktssallad
- Ljummen kålrabbi med kapris
- Picklad kålrabbi med citron & dragon
- Kålrabbi med babyspenat & valnötsdressing
- Nötdressad kålrabbisallad
- Krämig kålrabbi med senap & persilja
- Krämig kålrabbi med dill och pepparrot
- Råhyvlad sallad med nötdressing
- Yoghurtsås med kålrabbi och äpple
- Tryffelmarinerad kålrabbi
- Sallad med kålrabbi och äpple
- Ljummen sallad med kålrabbi och cashewnötter
- Lins-, morot och kålrabbisallad
- Kålrabbi- och morotssallad
- Kålrabbi med äpple och rucola
- Kålrabbi med citron och rostad mandel
- Kumminsyltad kålrabbi
- Coleslaw på kålrabbi
- Kålrabbi med färskpotatis
Kålrabbi
Det är den uppsvällda stjälken vi äter av kålrabbin, inte roten trots att den kanske liknar en sådan. Den finns...