Meny

Tryffelmarinerad kålrabbi

4 PORTIONER

1–2 kålrabbi
en näve rucola
flingsalt + svartpeppar från kvarn

SALTROSTADE PUMPAKÄRNOR:
4 msk pumpakärnor
rapsolja + en nypa salt

TRYFFELMARINAD:
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk honung
4 msk rapsolja
4–5 droppar svart tryffelolja eller 1/2 liten hyvlad tryffel

Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna. Droppa i lite olja och strö över salt. Låt svalna på hushållspapper.

Skala kålrabbin och skär i tunna skivor med en vass kniv eller på en mandolin. Lägg i en skål.

Vispa ihop ingredienserna till marinaden. Häll över kålrabbin. Vänd runt och blanda i rucola. Strö över pumpakärnorna, lite salt och peppar.

Recept: Elisabeth Johansson

Tips kålrabbi

Kålrabbi

Det är den uppsvällda stjälken vi äter av kålrabbin, inte roten trots att den kanske liknar en sådan. Den finns...