Nötdressad kålrabbisallad
4 PORTIONER
250 g kålrabbi
1 äpple
1/2 dl purjolök, strimlad
DRESSING:
1/2 dl cashew- eller mandelsmör
1 msk ljus soja
1 msk vatten
1 tsk srirachasås
salt
Skala kålrabbi och äpple. Strimla fint och lägg i kallt vatten.
Rör ihop nötsmör, soja, vatten och srirachasås till en dressing.
Häll av vattnet från kålrabbi och äpple och låt rinna av väl. Blanda med purjolök och dressing i en skål.
Smaksätt med salt. Gott till exempelvis grillad lax och nudelrätter.
25 recept med Kålrabbi
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kålrabbisallad med äpple
- Rödkål- & kålrabbisallad
- Coleslaw på kålrabbi
- Potatissallad med kålrabbi & saltgurka
- Rotfruktssallad
- Ljummen kålrabbi med kapris
- Picklad kålrabbi med citron & dragon
- Kålrabbi med babyspenat & valnötsdressing
- Nötdressad kålrabbisallad
- Krämig kålrabbi med senap & persilja
- Krämig kålrabbi med dill och pepparrot
- Råhyvlad sallad med nötdressing
- Yoghurtsås med kålrabbi och äpple
- Tryffelmarinerad kålrabbi
- Sallad med kålrabbi och äpple
- Ljummen sallad med kålrabbi och cashewnötter
- Lins-, morot och kålrabbisallad
- Kålrabbi- och morotssallad
- Kålrabbi med äpple och rucola
- Kålrabbi med citron och rostad mandel
- Kumminsyltad kålrabbi
- Coleslaw på kålrabbi
- Kålrabbi med färskpotatis
Kålrabbi
Det är den uppsvällda stjälken vi äter av kålrabbin, inte roten trots att den kanske liknar en sådan. Den finns...