Krämig kålrabbi med senap & persilja
250 g kålrabbi
1/2 dl purjolök, skivad
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
salt och peppar
2 msk persilja, hackad
Skala och skär kålrabbin i jämnstora tärningar, koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av väl.
Koka upp grädden och låt sjuda tills den tjocknar. Lägg i kålrabbi och purjolök och koka upp. Smaksätt med dijonsenap, salt och peppar.
Strö över persilja vid servering. Kålrabbin passar fint till kyckling eller färsbiffar.
25 recept med Kålrabbi
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kålrabbisallad med äpple
- Rödkål- & kålrabbisallad
- Coleslaw på kålrabbi
- Potatissallad med kålrabbi & saltgurka
- Rotfruktssallad
- Ljummen kålrabbi med kapris
- Picklad kålrabbi med citron & dragon
- Kålrabbi med babyspenat & valnötsdressing
- Nötdressad kålrabbisallad
- Krämig kålrabbi med senap & persilja
- Krämig kålrabbi med dill och pepparrot
- Råhyvlad sallad med nötdressing
- Yoghurtsås med kålrabbi och äpple
- Tryffelmarinerad kålrabbi
- Sallad med kålrabbi och äpple
- Ljummen sallad med kålrabbi och cashewnötter
- Lins-, morot och kålrabbisallad
- Kålrabbi- och morotssallad
- Kålrabbi med äpple och rucola
- Kålrabbi med citron och rostad mandel
- Kumminsyltad kålrabbi
- Coleslaw på kålrabbi
- Kålrabbi med färskpotatis
Kålrabbi
Det är den uppsvällda stjälken vi äter av kålrabbin, inte roten trots att den kanske liknar en sådan. Den finns...