Picklad kålrabbi med citron & dragon
1 SATS
1 kålrabbi
1 msk ättiksprit
2 msk färskpressad citronsaft
6 msk strösocker
11/2 dl vatten
5–6 svartpepparkorn, krossade
2 bitar citronskal
2 kvistar dragon
Skala och skiva kålrabbin tunt, skär i ca 1 cm breda remsor och lägg i en burk.
Koka upp resten av ingredienserna och häll den varma lagen över kålrabbin i burken. Låt svalna.
Gott till exempelvis en sallad med färsk kål, till grillad fisk eller kyckling.
25 recept med Kålrabbi
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kålrabbisallad med äpple
- Rödkål- & kålrabbisallad
- Coleslaw på kålrabbi
- Potatissallad med kålrabbi & saltgurka
- Rotfruktssallad
- Ljummen kålrabbi med kapris
- Picklad kålrabbi med citron & dragon
- Kålrabbi med babyspenat & valnötsdressing
- Nötdressad kålrabbisallad
- Krämig kålrabbi med senap & persilja
- Krämig kålrabbi med dill och pepparrot
- Råhyvlad sallad med nötdressing
- Yoghurtsås med kålrabbi och äpple
- Tryffelmarinerad kålrabbi
- Sallad med kålrabbi och äpple
- Ljummen sallad med kålrabbi och cashewnötter
- Lins-, morot och kålrabbisallad
- Kålrabbi- och morotssallad
- Kålrabbi med äpple och rucola
- Kålrabbi med citron och rostad mandel
- Kumminsyltad kålrabbi
- Coleslaw på kålrabbi
- Kålrabbi med färskpotatis
Kålrabbi
Det är den uppsvällda stjälken vi äter av kålrabbin, inte roten trots att den kanske liknar en sådan. Den finns...