Kålrabbi med babyspenat & valnötsdressing
4 PORTIONER
1 kålrabbi
1 lök
1 dl valnötter
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 nypa salt
peppar
1/2 ask babyspenat
Skala kålrabbi och lök. Skär löken i tunna skivor och strimla kålrabbin fint. Lägg det i en skål.
Mixa valnötterna och tillsätt olja lite i taget. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Rör ner dressingen i skålen och blanda runt med kålrabbin och löken.
Vänd ner spenaten vid serveringen. Gott som tillbehör till exempelvis gratinerad getost, stekt halloumi och charkuterier.
126 recept med Gul lök & Kålrabbi
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Soppa på jättelök
- Oklassiska kåldolmar
- Svamp- och lök-tarte tatin
- Kryddinlagda grönsaker
- Niinas enkla löksoppa
- Karamelliserad gul lök
- Kålrabbisallad med äpple
- Rödkål- & kålrabbisallad
- Coleslaw på kålrabbi
- Potatissallad med kålrabbi & saltgurka
- Rotfruktssallad
- Ljummen kålrabbi med kapris
- Inlagd gul lök med koriander och citron
- Tomatsallad med hirs & trädgårdsörter
- Mangold med tomatsallad & kapris
- Zucchinisallad med oregano & ättika
- Tomatsalsa med zucchini & koriander
- Zucchini med kokos & basilika
- Gratinerad tomat, zucchini & pasta
- Broccoli- & potatissoppa med mangold
- Croissant med krämiga champinjoner & lagrad ost
- Mangold- & lökpaj
- Lökcrème med timjan
- Picklad västeråsgurka med lime & svartpeppar
- Fänkål med krondill & tomat
- Picklad kålrabbi med citron & dragon
- Gröna grillspett med soja & sesam
- Tomat- & gurksallad
- Rotpersilja, äpple & grädde
- Christians tomat- & zucchinipaket
- Tomatsallad med mild lök & grov senap
- Lökpaj med mangold
- Tomatsallad med grön parmesanmajonnäs
- Snabb kokoscurry med jordärtskocka
- Rödbetsbiffar med svarta bönor & valnötter
- Grön wok med pak choy
- Lökpaj med mangold
- Savojkål med äpple & senapsgrädde
- Tomatsalsa med bönor & zucchini
- Palsternackssoppa med äpple & potatis
- Risone med broccoli & spenat
- Bönsallad med tomat & zucchini
- Broccoli, nudlar & ägg
- Smörslungad morot med äpple & lök
- Karamellstekt kål med lök & svamp
- Mangold, bönor & stekt ägg
- Tomatsallad med senapspicklad lök
- Senapspicklad lök
- Friterad lök
- Lök- & kaprisvinägrett
- Ugnsbakad lök med äpple & timjan
- Tomatsoppa med morot & kikärter
- Potatisgratäng med tomat
- Kålrabbi med babyspenat & valnötsdressing
- Thaicurry med broccoli
- Mustig kålsoppa med lök
- Fylld portabello med paprika & bulgur
- Vitkålssallad med bönor & morot
- Kinakål med brynt smör & soja
- Dinkelcrêpes med svamp & örter
- Grönpepparsmör
- Nötdressad kålrabbisallad
- Krämig kålrabbi med senap & persilja
- Krämig kålrabbi med dill och pepparrot
- Ugnsstekt lök med vitt vin och smör
- Råhyvlad sallad med nötdressing
- Knippad färsk lök med persilja och citron
- Yoghurtsås med kålrabbi och äpple
- Ugnsstekt jordärtskocka och lök med rotsellericrème
- Ugnsstekt lök med äpple
- Tryffelmarinerad kålrabbi
- Svartrot med äpple och smålök
- Sallad med kålrabbi och äpple
- Rödvinskokta lökar med jordärtskocka
- Peters russinlökar
- Paprika-, tomat- och lökkompott
- Mjölksyrad lök med dill och äpple
- Lökmarmelad
- Lökchutney med apelsin och chili
- Lök- och äppelragu
- Lök- och tomatcurry
- Ljummen sallad med kålrabbi och cashewnötter
- Lins-, morot och kålrabbisallad
- Kålrabbi- och morotssallad
- Kålrabbi med äpple och rucola
- Kålrabbi med citron och rostad mandel
- Kumminsyltad kålrabbi
- Isad lök- och kålsoppa
- Grönsaksfyllda lökdolmar
- Grundrecept risotto
- Grillad lök i folie
- Fyllda lökar med getost och basilika
- Friterade lökringar
- Friterad lök
- Coleslaw på kålrabbi
- Honungsrostad lök med ingefära
- Löksoppa med varma ostmackor
- Lök- och citronmarmelad
- Kålrabbi med färskpotatis
Kött
- Pasta med zucchini & salsiccia
- Grillspett med palsternacka och korv
- Gräddig färspanna med vitkål & persilja
- Hel kyckling med paprika & mandel
- Ugnspannkaka med champinjoner & bacon
- Morotssoppa med timjan & isterband
- Viltfärs med syrad grädde och jordärtskocka
- Lammfärs med blomkål & lök
- Stekt fläsk med löksås
- Smördegsflarn med lök och rökt sidfläsk
Kålrabbi
Det är den uppsvällda stjälken vi äter av kålrabbin, inte roten trots att den kanske liknar en sådan. Den finns...