Meny

Kålrabbi med babyspenat & valnötsdressing

4 PORTIONER

1 kålrabbi
1 lök
1 dl valnötter
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 nypa salt
peppar
1/2 ask babyspenat

Skala kålrabbi och lök. Skär löken i tunna skivor och strimla kålrabbin fint. Lägg det i en skål.

Mixa valnötterna och tillsätt olja lite i taget. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Rör ner dressingen i skålen och blanda runt med kålrabbin och löken.

Vänd ner spenaten vid serveringen. Gott som tillbehör till exempelvis gratinerad getost, stekt halloumi och charkuterier.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök & kålrabbi

Grönt

Kålrabbi

Det är den uppsvällda stjälken vi äter av kålrabbin, inte roten trots att den kanske liknar en sådan. Den finns...