Kumminsyltad kålrabbi
2–4 PORTIONER
1 kålrabbi, grovt riven
LAG:
1/2 dl ättiksprit, 12 %
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 tsk hel kummin
Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull. Låt svalna.
Vänd ner kålrabbin i lagen och låt dra i minst 30 minuter. Servera till kokt kött som oxbringa, rimmat fläsk eller till lax i alla former.
25 recept med Kålrabbi
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kålrabbisallad med äpple
- Rödkål- & kålrabbisallad
- Coleslaw på kålrabbi
- Potatissallad med kålrabbi & saltgurka
- Rotfruktssallad
- Ljummen kålrabbi med kapris
- Picklad kålrabbi med citron & dragon
- Kålrabbi med babyspenat & valnötsdressing
- Nötdressad kålrabbisallad
- Krämig kålrabbi med senap & persilja
- Krämig kålrabbi med dill och pepparrot
- Råhyvlad sallad med nötdressing
- Yoghurtsås med kålrabbi och äpple
- Tryffelmarinerad kålrabbi
- Sallad med kålrabbi och äpple
- Ljummen sallad med kålrabbi och cashewnötter
- Lins-, morot och kålrabbisallad
- Kålrabbi- och morotssallad
- Kålrabbi med äpple och rucola
- Kålrabbi med citron och rostad mandel
- Kumminsyltad kålrabbi
- Coleslaw på kålrabbi
- Kålrabbi med färskpotatis
Kålrabbi
Det är den uppsvällda stjälken vi äter av kålrabbin, inte roten trots att den kanske liknar en sådan. Den finns...