Meny

Risone med broccoli & spenat

4 PORTIONER

4 portioner risone-pasta
1 broccoli
1 lök
1 klick smör
1 msk olivolja
1 tsk rivet citronskal
1/2 ask babyspenat
1 dl riven parmesanost
salt och grovmalen svartpeppar

Koka risone-pastan enligt anvisning på paketet. Skala stjälken och skär broccolin i fyra klyftor. Koka broccolin nätt och jämnt mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Skala och skiva löken tunt. Vänd ner lök, smör, olja och citronskal i pastan. Salta och peppra. Vänd ner spenat, strö över parmesan och servera med broccoli och exempelvis tomatsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli & gul lök

Grönt

Gul lök

Lök har sitt ursprung i sydvästra Asien. Den har odlats så länge som 5 000 år och har i alla år utgjort en viktig...