Meny

Gratinerad broccoli

2 portioner

1 dl olivolja
1 tsk chiliflakes
2 vitlöksklyftor, finhackad
6 st sardeller, med sin olja
1 stor broccoli
½ dl panko (eller ströbröd)
1 dl riven parmesan
½ citron

Sätt ugnen på 200 grader.

Sjud olivolja, chili, vitlök och sardeller på låg värme tills sardellerna löser upp sig. Dela broccolin i medel­stora buketter. Lägg på en plåt med olja och salt, rosta i ugnen 5 minuter. Höj ugnen till 220 grader.

Toppa broccolin med sardelldressingen. Blanda panko med parmesanosten och strö blandningen över broccolin. Gratinera i ugnen ca 5 minuter. Avsluta med att pressa över citron. Servera som tillbehör.

Recept: Frida Sandberg

Tips broccoli

Grönt

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...