Meny

Broccolisallad

4 PORTIONER

400 g broccoli, i små buketter
1 pkt bacon, strimlad
3–4 tomater, tärnade
1/2 gul lök, finhackad eller tunt skivad
salt och peppar
1 dl grovriven pecorino- eller parmesanost

BALSAMVINÄGRETT:
1 msk balsamvinäger
3 msk god olivolja

Koka broccolibuketterna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten i en kastrull. Kyl i kallt vatten och låt rinna av.

Stek baconet knaprigt i en het stekpanna utan fett. Låt rinna av på hushållspapper.

Vispa ihop vinäger och olja i en skål.

Lägg broccolin i en skål tillsammans med tomater och lök. Vänd ner vinägretten, smaksätt med salt och peppar och strö över ost och bacon.

Gott som sallad eller till nykokt pasta.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...