Meny

Ugnsstekt broccoli med citron- och vitlökssmör

4 PORTIONER

500 g broccoli, i små buketter
2 msk olivolja
salt och svartpeppar

CITRON- OCH VITLÖKSSMÖR:
2 msk smör
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk rivet citronskal
1–2 msk färskpressad citron
Till servering:
2 msk rostade pinjenötter

Sätt ugnen på 225°.

Vänd broccolibuketterna i olivolja på en plåt eller i en ugnssäker form. Salta och peppra. Stek i ugnen tills de är nätt och jämnt mjuka, ca 10 minuter. Vänd runt någon gång under stektiden.

Smält smör i en kastrull. Tillsätt vitlök och citronskal och låt puttra i 1 minut. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Rör i citronsaften. Vänd broccolibuketterna i smöret i en skål. Strö över pinjenötter och servera.

Tips broccoli, citron & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...