Meny

Ugnspannkaka med broccoli och ädelost

4–6 PORTIONER

1 broccoli
100 g ädelost
1/2 dl hackad persilja

PANNKAKSSMET:
2 ägg
3 dl mjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 225°.

Skär broccolin i buketter. Skär bort den grövsta och träiga delen av broccolistjälken, skala resten med en vass kniv eller potatisskalare och skär i skivor. Koka broccolin hastigt i saltat vatten i en kastrull. Häll av och låt rinna av.

Vispa ihop ingredienserna till pann-kakssmeten till en jämn smet. Smöra en ugnssäker form, sprid ut broccolin i formen, häll på smeten och grädda i ugnen ca 30 minuter.

Smula över ost och strö över persilja. Servera gärna med tomatsallad.

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...