Meny

Couscoussallad, broccoli & rostade tomater

4 portioner

4 portioner couscous
4 tomater
1 broccoli
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
tabasco
1/2 dl olivolja
1/2 dl strimlade örter, persilja, mynta eller basilika
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°. Koka couscous enligt anvisningarna på paketet. Dela tomaterna och lägg på en plåt, skär buketter av broccolin, skala stammen och skiva den riktigt tunt. 

Lägg broccolibuketterna på plåten med tomaterna. 

Rör ihop riven vitlök med en skvätt olivolja. Vänd runt grönsakerna på plåten, salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 10–15 minuter eller tills det fått färg.

Riv skalet på citronen, pressa saften och rör ihop med resterande olivolja. Smaksätt med salt och tabasco. Blanda grönsakerna med couscous, skivad broccolistam, örter och citronett. Lägg upp på ett fat och servera med lammkebab, smulad fetaost eller kryddiga korvar.

Tips broccoli, couscous & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...