Meny

Broccoli- och sardellpasta

2 PORTIONER

1 broccoli
1 vitlöksklyfta, hackad
4 sardellfiléer, grovhackade
1 liten torkad chilifrukt, smulad
2 msk smör
200 g torkad pasta, t ex penne
havssalt och nymalen svartpeppar
50 g parmesanost, riven

Skär broccolin i små buketter. Skölj dem och låt rinna av.

Skala och hacka broccolistjälken fint och lägg i en kastrull tillsammans med vitlök, sardeller, chili och hälften av smöret. Täck med lock och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.

Koka pastan ”al dente” i en kastrull med saltat vatten under tiden. Lägg i broccolibuketterna och låt dem koka med de sista 4 minuterna.

Häll av vattnet och vänd ner pastan och broccolibuketterna i kastrullen med sardellblandningen. Salta, peppra och rör i resterande smör samt rikligt med parmesanost.

Tips broccoli

Grönt

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...