Meny

Friterad broccoli med sesamdipp

4 PORTIONER

1 superfinhackad vitlöksklyfta
pressad juice av 1 citron
500 g broccoli
2 msk soja
1 msk finhackad ingefära
1 finhackad rödlök
några droppar sesamolja
2 msk olivolja
frityrolja, salt
1 msk rostade sesamfrön

Lägg vitlökshacket i citronjuicen så att fränheten ”marineras” bort.

Skär broccolin i mindre buketter. Blanda vitlök+citronjuice, soja, ingefära, rödlök, sesamolja och olivolja till en dipp.

Värm oljan till 190°C. Fritera brocco-lin gyllenbrun och frasig i oljan, låt rinna av på hushållspapper, salta lite. Servera i skål med sesamdipp vid sidan av. Garnera med sesamfrön.

Tips! Broccolin kan rostas i ugnen på hög temperatur istället för att friteras.

Tips broccoli

Grönt

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...