Meny

Rostad blomkål & broccoli med tahinisås

4 PORTIONER

1 broccoli
½ blomkål
2 msk olivolja
salt och peppar
SÅS:
1 dl majonnäs
2 msk tahinipasta
1 msk ljus soja
1 tsk sesamolja
1 tsk pressad citronsaft

Sätt ugnen på 175°C.

Skala stammen på broccolin och skär stammen i skivor. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter och lägg allt på en plåt. Vänd runt olivolja, salta och peppra.

Rosta kålen i ugnen i 10–15 minuter. Den ska få färg och ha lite kärna kvar.

Rör ihop ingredienserna till såsen i en skål. Servera kålen och såsen med till exempel kyckling eller lax och ris.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål & broccoli

Grönt

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...