Meny

Gräddig fiskgryta med blomkål och dill

4 PORTIONER

1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk olivolja
7–10 dl fisk- eller grönsaksbuljong
3 dl vispgrädde
1/2 blomkålshuvud, i små buketter
300 g potatis, tunt skivad
2 salladslökar, tunt skivade
1/2 dl hackad dill
salt och peppar
ca 500 g fiskfilé

Sätt ugnen på 175°.

Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja i en kastrull. Häll på buljong, grädde och låt sjuda i 10 minuter.

Tillsätt blomkål och potatis och låt sjuda mjuka, 10–15 minuter.

Vänd ner salladslök och dill. Smak­sätt med salt och peppar.

Skär fisken i tärningar och lägg på en plåt. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Stek i ugnen i ca 5 minuter. Fördela fisken i djupa tallrikar och slå över buljong och grönsaker.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål & dill

Grönt

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...