Meny

Potatissallad

1 sats

ca 1 kilo färskpotatis
1 knippe dill
1 rödlök
1 äpple
1 liten burk kapris
Vinägrett:
3 msk balsamvinäger eller äppelcidervinäger
3 msk olivolja
3 tsk dijonsenap
salt och nymalen svartpeppar

Tvätta potatisen och koka i saltat vatten tills den är lagom mjuk.

Skär äpplet i små bitar. Blanda potatis med dill, rödlök, äpple och kapris. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten, ringla över salladen och vänd runt försiktigt.

Blanda gärna salladen med brytbönor eller avokado. Perfekt till midsommar.

Recept: Niina Snijder

Tips äpple, dill & färskpotatis

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...