Meny

Pressgurka med äpple

1 sats

1 gurka
1 äpple
1/2 tsk salt
1/2 dl ättiksprit 12%
1 dl socker
1 dl vatten

Skiva gurka och äpple tunt, förslagsvis med potatisskalare eller osthyvel. Blanda med saltet. Lägg i en skål och ställ på något tungt, till exempel en mortel eller ett mjölkpaket. Låt stå i 30 min, häll sedan av vätskan.

Blanda ättiksprit, socker och vatten i en skål och rör runt tills sockret lösts upp. Lägg gurkskivorna och äppelskivorna i en burk. Häll lagen över skivorna och sätt på ett lock. Håller upp till fem dagar i kylskåpet och är gott till det mesta!

Recept: Niina Snijder

Tips äpple, gurka & socker

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...