Meny

Krämig mangold med äpple & purjolök

1 SATS

2 dl grädde
2–3 blad mangold
1 äpple
1 msk smör
1 dl skivad purjolök
salt och peppar
1/2 dl grovhackad mandel

Koka upp grädden och låt sjuda tills den tjocknar. Skär bort det vita på mangolden och skiva det tunt. Skär mangoldbladen i grövre bitar. Klyfta äpplet tunt.

Smält smöret i en stekpanna och stek mangoldstjälkarna utan att de får färg. Rör i mangoldblad, äpple och purjolök och låt steka med ett par minuter.

Vänd ner grädden och smaksätt med salt och peppar. Strö över den hackade mandeln. Gott till exempelvis stekt fisk eller kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, mangold & purjolök

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...