Meny

Purjolöksrullar med getost och rucola

CA 12 STYCKEN

6 filodegsark
2 nävar rucola
150 g getost
1/2 dl pinjenötter

FYLLNING:
1 purjolök, tunt skivad
1 msk smör
1 msk olivolja
1/2 dl tapenade
salt och peppar

VINÄGRETT:
1 msk balsamvinäger
ca 1 msk honung
3 msk olivolja

Fräs purjolöken till fyllningen i smör och olivolja i ett par minuter utan att den får färg. Låt rinna av på hushållspapper och kallna helt. Blanda purjolöken med tapenade. Smaksätt med salt och peppar.

Sätt ugnen på 225°.

Halvera filodegsarken. Lägg ut en sträng med fyllning längs ena kan­ten och rulla ihop till smala rullar. Lägg på en smörpappersklädd plåt och pensla med olivolja. Stek gyllenbruna och krispiga i ugnen, 8–10 minuter.

Lägg rucolan på ett serveringsfat. Smula över getosten och strö över nötterna.

Vispa ihop vinäger, honung och olja i en skål. Skeda vinägretten över salladen och lägg de nygräddade rullarna ovanpå.

Recept: Ingela Persson

Tips purjolök & rucola

Grönt

Rucola

Senapskål står det ibland på fröpåsarna, för det är så rucolan heter på svenska. Men sitt stora genombrott här...