Meny

Sötpotatis med tomat och rucola

4 PORTIONER

3–4 sötpotatisar, tärnade
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, rivna
salt och peppar
10–12 körsbärstomater, halverade
1 dl fint strimlad purjolök
2 nävar rucola

VINÄGRETT:
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja

Sätt ugnen på 200°.

Vänd sötpotatistärningarna i olja, vitlök, salt och peppar på en ugnsplåt. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 30 minuter.

Lägg potatisen i en bunke. Vänd ner tomater och purjolök. Smaksätt med salt och peppar. Lägg på ett fat och strö över rucola.

Vispa ihop vinäger och olja. Skeda över potatisen.

Recept: Ingela Persson

Tips rucola, sötpotatis & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...