Meny

Sötpotatistortilla med pecorino och rucola

4 PORTIONER

400 g sötpotatis, tärnad
1 lök, grovt hackad
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 kvist rosmarin
salt och peppar
1 dl standardmjölk
1 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl grovt riven pecorinoost
rucola

Sätt ugnen på 200°.

Lägg sötpotatis och lök i en ugnssäker form. Riv över vitlök och ringla över olivolja. Vänd runt, strö över rosmarin, salta och peppra. Stek gyllenbruna i ugnen, ca 20 minuter.

Vispa ihop mjölk, grädde och ägg i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över potatisen i formen och strö över ost. Fortsätt grädda tills äggblandningen är fast och har fått fin färg, 15–20 minuter. Ta ut formen ur ugnen, strö över rucola och servera som den är eller tillsammans med exempelvis kryddiga korvar.

Recept: Ingela Persson

Tips rucola & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...