Meny

Rostad sötpotatis med tofu, chili och ingefära

4 PORTIONER

400 g sötpotatis
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk finhackad röd chili
salt och peppar
200 g tofu
1 msk majsmjöl
2 msk matolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk finhackad ingefära
1/2 dl hackad koriander

Sätt ugnen på 200°.

Skär sötpotatisen i klyftor, lägg på en plåt.

Vispa ihop olivolja, vitlök och chili. Häll det över sötpotatisen, salta, peppra och vänd runt. Rosta i ugnen ca 20 minuter tills potatisen är mjuk.

Skär tofun i tärningar och låt den torka till lite på hushållspapper. Vänd tärningarna lätt i majsmjölet stek gyllene i matolja i en varm stekpanna.

Lägg tofun på plåten med sötpotatisen. Droppa över vinägern, tillsätt ingefära och koriander och vänd runt.

Recept: Ingela Persson

Tips chili, ingefära & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...