Meny

Pumpa med färsk ingefära

4 PORTIONER

400–500 g pumpakött
1 stor vitlöksklyfta, tunt skivad
1 msk smör
1 msk olivolja
1 1/2 dl vatten
en liten bit färsk ingefära, tunt skivad
salt

Skär pumpaköttet i 1–2 cm stora bitar.

Fräs vitlök i smör och olivolja i en stekpanna i någon minut utan att den får färg. Lägg i pumpabitarna och vänd dem i oljan. Tillsätt vatten och ingefära. Låt sjuda utan lock tills pumpan är nätt och jämnt mjuk, ca 20 minuter då vattnet har kokat bort och pumpabitarna har fått lite färg. Skaka stekpannan då och då under tillagningen. Salta och servera genast.

Tips ingefära & pumpa

Grönt

Ägg

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...