Meny

Pumpa- och couscoussallad

4 PORTIONER

500 g pumpakött, i mindre bitar
3 små palsternackor, i mindre bitar
1 paprika, strimlad
2 vitlöksklyftor, halverade
olivolja
salt och peppar
2 dl couscous
en rejäl näve rucola eller babyspenat

Dressing:
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk malen kummin
2 msk hackad färsk mynta
1–2 tsk flytande honung
salt och peppar

Sätt ugnen på 225°.

Vänd pumpa-, palsternacks- och paprikabitarna tillsammans med vitlök i olivolja på en ugnsplåt. Salta, peppra och stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 20 minuter.

Blanda ingredienserna till dressingen. Smaksätt med salt och peppar.

Koka couscousen enligt förpackningens anvisningar. Vänd ner de ugnsstekta grönsakerna och rucola eller spenat. Smaksätt med lite olivolja, salt och peppar.

Gott till exempelvis kyckling eller lamm.

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...