Meny

Ugnsstekt pumpa med saltad zucchini

2–4 PORTIONER

1 hokkaidopumpa
3 msk kallpressad rapsolja
salt och peppar
2 små zucchini eller 1 stor
2 dill- eller dragonkvistar

Sätt ugnen på 200°.

Halvera pumpan, skrapa ur kärnorna och skär i grova bitar. Vänd bitarna i olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra lätt. Stek i ugnen tills pumpan är helt mjuk och har fått fin färg, ca 25 minuter.

Skär zucchini i millimetertunna skivor. Salta dessa lätt med fint salt, plocka över dill eller dragon och låt ligga i 10 minuter. Lägg zucchinin på pumpan och skeda över olja från plåten.

Passar utmärkt som en vegetarisk rätt då zucchinin närmast får en ostronlik smak. Om man ”måste” så kan den ser­­veras med några nykokta musslor eller kanske lite kokt lamm, eller både och!

Recept: Petter Nilsson

Tips pumpa & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...