Meny

Rostad pumpa med kål och chèvre

4 PORTIONER

1/2 pumpa, skalad och urkärnad
1 vitlöksklyfta, riven
3 msk olivolja
salt och peppar
4 palmkåls- eller grönkålsblad
1/2 dl pumpakärnor
2 tsk vitvinsvinäger
150 g chèvreost

Sätt ugnen på 200°.

Skär pumpan i klyftor. Lägg på en plåt.

Vispa ihop vitlök med 2 msk olivolja. Häll det över pumpan, salta, peppra och vänd runt. Rosta i ugn 15–20 minuter eller tills pumpan är mjuk.

Koka upp saltat vatten i en kastrull. Strimla kålen grovt och koka den hastigt i vattnet. Häll av och låt rinna av väl.

Strö kål och pumpakärnor över pumpan på plåten. Vänd runt.

Vispa ihop vinäger och resterande olja och ringla över. Smula chèvre ovanpå.

Recept: Ingela Persson

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...