Meny

Crostini med rostad pumpa och färskost

4 PORTIONER

1/2 pumpa, skalad och skuren i mindre tärningar
olivolja
2 vitlöksklyftor, rivna
1 nypa spiskummin
1 nypa chilipulver
1 nypa paprikapulver
salt och peppar
1 baguette
philadelphia- eller ricottaost

Sätt ugnen på 200°.

Vänd pumpabitarna i olja i en ugnssäker form. Tillsätt en av de rivna vitlöksklyftorna. Strö över kryddorna. Stek i ugnen tills pumpan är mjuk och har fått färg, ca 15 minuter.

Skär baguetten i skivor. Blanda olivolja och resterande vitlök i en djup tallrik. Vänd brödet i oljan och stek krispiga i en stekpanna. Bred färskost på brödet och lägg lite rostad pumpa ovanpå.

Gott tillsammans med kallskuret.

Recept: Ingela Persson

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...