Meny

Ingelas pumpasoppa

4 PORTIONER

2 msk olivolja
1 tsk röd currypasta
1 vitlöksklyfta, skivad
1 chilifrukt, skivad
1 msk ingefära, hackad
1 liter grönsaks- eller kycklingbuljong
2 citrongräs, utbankade
1/2 pumpa, tärnad
1 gul lök, klyftad
2 pkt äggnudlar
saft av 1/2 lime
salt
koriander

Hetta upp olja i en kastrull. Fräs currypasta, vitlök, chili och ingefära ett par minuter. Tillsätt buljong och citrongräs, låt koka i 10 minuter.

Tillsätt pumpa och lök i soppan, låt koka i ytterligare 5–10 minuter. Lyft ur citrongräset och lägg i nudlarna. Låt dra tills nudlarna mjuknat. Smaksätt med lime, salt och koriander.

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...